Prejsť na obsah
Recepty

Sladký zemiak plnený vajíčkom

Sladké zemiaky patria medzi najzdravšie potraviny sveta. Pomaly trávia, stabilizujú hladinu cukru v krvi, sú bohaté na vitamín A, B, C a horčík.

Sladký zemiak plnený vajíčkom

Suroviny na dve porcie:

  • 1 veľký sladký zemiak
  • ½ lyžičky olivového oleja
  • 2 vajíčka
  • čerstvý špenát alebo petržlén

Príprava:

Umyte a osušte sladký zemiak, potrite ho olivovým olejom a pečte v rúre (asi po 20 minútach ho otočte). Zemiak vytiahnite, rozkrojte a ak je potrebné vydlabte dieru a vylejte do neho vajíčko, dochuťte soľou a korením a vložte späť do rúry. Pečte ich ešte 20 minút. Po upečení ich posypte čerstvým špenátom alebo petržlenom.
Na obrázku je podávaný s brokolicovými klíčkami a jahodou.

Dobrú chuť!