Prejsť na obsah
Recepty

3 diétne recepty na dezert na cheat day

Ak chcete trochu povoliť v striktnej diéte, ale stále preferujete vysokokvalitné sacharidy aj počas cheat day, vyskúšajte tieto jednoduché, ale zdravé recepty na dezerty bez cukru. Vyznávači vegánskeho životného štýlu, milovníci zmrzliny a fanúšikovia klasických koláčov – všetci nájdu medzi týmito nepečenými receptami niečo podľa svojej chuti.

dietne dezerty

Raw vegánske guličky

Ingrediencie:

  • datle: 200 g
  • orechy: 100 g
  • karobový prášok : 1 lyžica
  • domáci slivkový džem: 1 lyžica

Príprava:

Veľmi jednoduchá. Dajte všetky ingrediencie do mixéra, vyberte zmes a vytvarujte do guličiek – a dobrú chuť!

Výživová hodnota – 1 ks (40 g):

Energia: 146 kcal
Tuky: 1.5 g
Sacharidy: 24 g
Bielkoviny: 2.2 g

Ľadový jogurtový dezert

Ingrediencie:

  • 70 g datlí
  • 40 g vlašských orechov
  • 30 g arašidov
  • trocha vody
  • 175 g jogurtu
  • 10 g datľového sirupu

Príprava:

Pomeľte datle, vlašské orechy a arašidy v mlynčeku (pridajte trocha vody, aby to šlo ľahšie). Zmiešajte jogurt s datlovým sirupom. Vyberte 6 formičiek a dajte na spodok namletú zmes a potom pridajte jogurt. Vložte do mraziaka a  po zamrznutí podávajte.

Výživová hodnota – 1 ks (55 g):

Energia: 136 kcal
Tuky: 7 g
Sacharidy: 14 g
Bielkoviny: 4 g

Koláč z gréckeho jogurtu s chrumkavou čokoládovou polevou

Ingrediencie:

  • 750 g gréckeho jogurtu
  • 100 g sušienok bez cukru / malých ovsených vločiek
  • 60 g pekanových orechov
  • 10 g želatíny
  • erytritol
  • Holandské kakao (nesladené)
  • kokosový tuk
  • voda

Príprava:

Vložte sušienky / ovsené vločky a pekanové orechy do mlynčeka a zmiešajte s kokosovým tukom, kým sa nevytvorí tvarovateľné cesto, ktoré sa nedrobí. Položte cesto do malej formy na koláč s papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite.

Zmiešajte želatínu so 4 lyžicami vody izbovej teploty, pridajte približne 150 ml vriacej vody a dobre premiešajte. Hneď pridajte grécky jogurt a dobre vyšľahajte – teraz môžete pridať erytritol na dosladenie. Vylejte na cesto a vložte do chladničky.

Na čokoládovú polevu zmiešajte 3 lyžice kakaového prášku a erytritolu s 5 lyžicami vody, varte a neustále miešajte. Nechajte vyhladnúť a pridajte 60 g kokosového tuku a dobre premiešajte. Keď je poleva hotová, nalejte ju na vrch koláča a vložte späť do chladničky na ďalšie 1-2 hodiny.

Výživová hodnota – 1 kúsok:

Energia: 172 kcal
Tuky: 6.5 g
Sacharidy: 11.1 g
Bielkoviny: 14.9 g

Dobrú chuť!