Prejsť na obsah
Recepty

3 zdravé Zero Bar dezerty

Zero Bar je perfektná alternatíva k sladkostiam, ak nechcete podvádzať počas svojej diéty. Ak však chcete viac rozmanitosti, môžeme vám ukázať 3 recepty, ktoré kreatívne využívajú proteínové tyčinky na robenie koláčikov. A navyše, všetky tieto dezerty sú zdravé, fit a samozrejme bohaté na proteín.

Muffiny plnené arašidovým maslom a kúskami Zero Bar

Muffiny plnené arašidovým maslom a kúskami Zero Bar

Ingrediencie na 12 muffinov:

  • 150 g ovsenej múky
  • 150 g nízkosacharidovej múky na pečenie
  • 2 vajcia
  • 150 g mäkkého kokosového masla
  • 150 g sladidla
  • 0.5 balíčka prášku na pečenie
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2 orieškové BioTechUSA Zero Bar, najemno nakrájané
  • arašidové maslo
  • 2 lyžice 80% tmavej čokolády na vrch muffinov

Príprava:

V mixéri rozmixujte mäkké kokosové maslo so sladidlami a vajíčkami do jemnej konzistencie. Pridajte kokosové mlieko, 2 druhy múky, prášok na pečenie a nakrájané Zero Bar.

Vložte do plechu na muffiny košíčky a naplňte do polovice cestom. Navrch dajte 1 kopcovitú lyžicu arašidového masla na vrch a opäť pridajte cesto. Posypte vrch nastrúhanou 80% tmavou čokoládou a pečte 25 minút v predhriatej rúre na 175°C.

Minútový nízko-sacharidový Zero Bar cookie

Minútový nízko-sacharidový Zero Bar cookie

Ingrediencie na 1 dávku:

  • 1 vajce
  • 1 lyžica kokosovej múky
  • 0.5 dl kokosového mlieka
  • sladidlo
  • 1 lyžica čokoládového proteínu BioTechUSA Iso Whey Zero
  • najemno nakrájaná polovica BioTechUSA Zero Bar – príchuť dvojitá čokoláda
  • štipka prášku na pečenie

Príprava:

Vyšľahajte vajce v miske, pridajte kokosovú múku, proteín, sladidlo podľa chute, kokosové mlieko a vmiešajte najemno nakrájanú Zero Bar. Podľa toho, ako krémový chcete cookie, vložte zmes do mikrovlnky na 1-2 minúty (po 1 a pol minúte zostane vo vnútri trochu krémový).

Mandľové a marcipánové kokosové guličky

Mandľové a marcipánové kokosové guličky

Ingrediencie na 15 guličiek:

  • 100 g keksíkov bez cukru – pomrvených
  • 70 g mletých mandlí
  • 2 lyžice mandľového krému bez cukru
  • 30 g roztopeného kokosového masla
  • sladidlo
  • 1 lyžica nízkotučného kakaového prášku bez cukru
  • 1 najemno nakrájaná Zero Bar s príchuťou marcipán
  • 2 lyžice kokosovej múky
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 2-3 kokosových vločiek na obalenie

Príprava:

V miske, rozmiešajte všetky ingrediencie okrem kokosových vločiek. Mokrými rukami vyformujte guličky a obaľte v kokose.