Prejsť na obsah
Životný štýl

Zdravé alternatívy k občerstveniu pre gamerov

Pre mnohých hráčov je neoddeliteľnou súčasťou herného zážitku maškrtenie. Chipsy, sladkosti a energetické nápoje síce uspokoja chuťové poháriky, ale v konečnom dôsledku môžu mať negatívny vplyv na zdravie aj herný výkon.

Našťastie, existuje mnoho chutných a zdravých alternatív, ktoré vám dodajú energiu a podporujú koncentráciu počas dlhých herných maratónov. V článku vám predstavíme tipy na zdravé snacky pre hráčov, ktoré vám pomôžu udržať si zdravie a zároveň si užiť hranie hier naplno.

Prečo si vybrať zdravé maškrty?

Hranie hier by malo byť v prvom rade zábavné a zároveň aj zdravé. Výberom zdravých snackov si každý hráč môže udržať energiu, koncentráciu a herný výkon na najvyššej úrovni. To sú len niektoré z dôvodov, pre ktoré sa oplatí aj pri hraní vyberať zdravé alternatívy. Aké sú hlavné argumenty a prečo sa zdravé maškrty pre hráčov naozaj výhodné?  

  • Zvýšená energia a koncentrácia. Zdravé snacky dodajú trvalú energiu z komplexných sacharidov a zdravých tukov, čím sa hráč vyhne energetickým výkyvom a únave.
  • Lepšie zdravie. Vyhýbajte sa nezdravým tukom, pridanému cukru a soli, ktoré sa nachádzajú v spracovaných potravinách. Zdravé sladkosti pomôžu udržať si zdravú telesnú váhu aj celkovú pohodu v priebehu dňa či hrania.
  • Lepší herný výkon. Zdravá maškrta pomôže udržať si jasnú myseľ a rýchle reflexy. Herný výkon sa výrazne zlepší, čas strávený hraním hier nebude pre telo priveľkou záťažou.
Zdravé alternatívy k občerstveniu pre gamerov

Zdravé sladkosti a snacky pre hráčov

Zatiaľ čo nezdravé maškrty vám môžu poskytnúť dočasný príval energie, z dlhodobého hľadiska vám skôr uškodia. Vysoký obsah cukru a nezdravých tukov môže viesť k nárastu hmotnosti, únave a poklesu kognitívnych funkcií. Okrem toho, nezdravé jedlo dráždi tráviaci systém a spôsobuje nepríjemné pocitom počas hrania, tie počas hrania určite nechcete ani nepotrebujete. Ktoré maškrty sa určite oplatí konzumovať a aké sú ich najväčšie benefity?

Popcorn

Prírodný popcorn bez masla a soli je nízkokalorická, chrumkavá alternatíva k čipsom. Je bohatý na vlákninu, a preto pomáha udržať pocit sýtosti. Vyberte si popcorn bez pridaného cukru a soli, prípadne si vytvorte vlastný variant ochutený bylinkami, korením alebo parmezánom.

Proteínové nápoje

Nie, v tejto chvíli nemáme na mysli klasické proteínové šejky z posilňovne. Pri hraní hier sa osvedčil zdravý a zároveň sladký svieži nápoj Iso Whey Clear. Tento skvelý nápoj je v prvom rade ľahký a osviežujúci Výborne sa tak hodí ku hraniu počítačových hier. Je úplne bez cukru a predstavuje tak ideálnu alternatívu k presladeným a nezdravým energetickým nápojom. Iso Whey Clear neobsahuje laktózu ani lepok, na výber je tiež viacero skvelých príchutí.

Orechy a semienka

Orechy ako mandle, vlašské orechy a kešu sú plné zdravých tukov, bielkovín a vlákniny. Semienka, ako chia alebo slnečnicové semienka, poskytujú podobné výhody a navyše obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú mozgovú činnosť. Môžete si ich vychutnať samostatne alebo ich pridať do jogurtu, müsli alebo smoothie.

Mohlo by vás zaujímať: Prospešné účinky omega-3 mastných kyselín

Smoothies

Smoothies môžu byť výborným zdrojom energie, najmä ak sú pripravené z čerstvého ovocia, zeleniny a proteínových práškov. Pridajte jogurt alebo mandľové mlieko pre krémovú konzistenciu a extra proteín. Bohatú ponuku tých najkvalitnejších proteínov na trhu nájdete v našom eshope. Pri výbere toho vášho proteínu máte na výber zo srvátkových, hovädzích aj vegánskych proteínov. V prípade, že chcete znížiť príjem sacharidov na minimum, siahnite po proteíne Iso Whey Zero.

Ovocie a zelenina

Čerstvé ovocie ako jablká, banány a bobule sú skvelým zdrojom prírodných cukrov a vitamínov. Zelenina ako mrkva, paprika alebo uhorka majú chrumkavú textúru a obsahujú dôležité živiny bez prebytočných kalórií. Ovocie a zelenina sú tiež skvelým zdrojom vitamínov, minerálov a vlákniny, ktoré vám dodajú energiu a podporia pri hraní hier vaše zdravie, sú ľahko stráviteľné a nezaťažia váš tráviaci systém.

Zdravé fit tyčinky

Proteínové, ovsené, orechové aj ovocné tyčinky BioTechUSA majú niečo spoločné – sú vyrobené z kvalitných surovín a neobsahujú žiadne sacharidy navyše. V prípade, že radi maškrtíte a potrebujete zdravú alternatívu ku klasickým tyčinkám s obrovským množstvom cukrov, ste na správnom mieste. Svoju obľúbenú tyčinku si nájde naozaj každý, zaujímavou voľbou je Zero Bar Flavour Mix. Praktickom balení nájdete hneď 10 kusov Zero Bar tyčiniek v rôznych príchutiach – ku hraniu počítačových hier nič lepšie nenájdete.