Chrumkavé tiramisu müsli
Aj vy ste sa zriekli raňajkových müsli, aby ste sa vyhli pridanému cukru, palmovému tuku a presladených hrozienok? Nemusíme mať titul z matematiky, aby sme si vedeli vyrátať, že čisté ovsené vločky s dávkou proteínu a jedným banánom sú nutrične bohatšie, energeticky dostačujúce a pre naše peňaženky o dosť prijateľnejšie. Z týchto surovín sa však dajú pripraviť aj chutné zapekané müsli, ktoré sú na rozdiel od tých komerčných aj skutočne zdravé, neobsahujú žiaden pridaný cukor ani tuk! Navyše pri zaliati mliekom sa rozvoňajú neodolateľnou vôňou tiramisu dezertu.
Čo budete potrebovať:
- 300 g jemných ovsených vločiek
- 3 rozmixované banány
- 1-2 odmerky ISO WHEY ZERO proteínový prášok tiramisu
- 50 g nalámanej horkej čokolády (min. 50% kakaa)
- Voda
Postup:
Ovsené vločky zmiešame s proteínom, nalámanou čokoládou. Do suchej zmesi pridáme rozmixované banány. Vznikne nám hustá hmota, môžete rozmixovať ešte jeden banán alebo pridať trocha vody podľa potreby. Cesto by malo ostať stále pevné, hutné. Následne hmotu rukami rozdrobíme po papieri na pečenie, ktorým sme prekryli plech. Müsli vložíme do rúry zapiecť na 160 °C na 30 minút. Počas pečenia hmotu kontrolujte a priebežne môžete mrviť na menšie kúsky. Čokoláda sa začne topiť, no nebojte sa, müsli aj napriek tomu premiešajte. Po niekoľkých minútach pečenia sa pekne „vcucne“ späť do jednotlivých kúskov müsli.
Ak sa vám zdá, že müsli nie je dostatočne chrumkavé ani po pol hodine, odporúčam zvýšiť teplotu a nechať ho dopiecť. No nezabudnite ho kontrolovať, aby nebolo čierne len od čokolády 🙂 .
Müsli si môžete pribaliť do práce, nasypať do jogurtu a o chutný a zdravý dezert ku káve máte postarané. Alebo si ho spokojne pochrúmajte hodinu pred tréningom. Sacharidy s nízkym glykemickým indexom v kombinácii s proteínom sú tou správnou kombináciou pred vstupom do fitness centra.
Dobrú chuť!