Najchutnejšie a najlepšie fit brownies recepty
Brownies – koláčik, ktorý pozná každý, má byť na povrchu jemne chrumkavý a vo vnútri vláčny. Túto klasiku si môžete pripraviť veľmi jednoducho aj doma. Okrem jednoduchej výroby je jeho ďalšou prednosťou aj nenáročné skladovanie. Pri našich receptoch si ale so skladovaním hlavu lámať nemusíte. Garantujeme vám, že koláčiky sa minú veľmi rýchlo. Prinášame vám vylepšené recepty, ktoré z klasických brownies spravia maškrtu, ktorá zasýti a je nabitá proteínom.
Vegan Protein Brownie
Než začneme s pečením fit brownies, chceme upozorniť, že nie je dobrý nápad celý proces realizovať iba s proteínovými práškami. Tie ako náhrada múky nefungujú. Pri pečených variantoch môže vzniknúť brownie tak tvrdý, že ho využijete skôr na hokejovom tréningu. Pri nepečených brownies zas hmota nestuhne.
Odporúčame použiť našu špeciálnu práškovú zmes, ktorá zaručí, že koláč bude mať správnu konzistenciu. Vegan Protein Brownie neobsahuje lepok, laktózu ani pridaný cukor. Pracuje sa s ňou veľmi jednoducho – pridaním malého množstva oleja a vody máte základ hotový za pár minút. Pri ďalšom postupe sa inšpirujte našimi receptami.
Čokoládové brownies
Hotové za 25 minút, plné čokolády a zároveň zdravú sú naše čokoládové brownies. Budete potrebovať len základné suroviny a predhriatu pec.
Ingrediencie:
- 1 banán
- arašidové maslo/ iné orechové maslo podľa výberu/ Protein Cream
- kakaový prášok
- 2 odmerky čokoládového proteínu Iso Whey Zero Black
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- štipku soli
- med/ javorový sirup
- čokoládové lupienky
Predhrejeme si rúru na 180 ℃ a vyberieme si plech na pečenie. Ten vystelieme papierom na pečenie. Pokračujeme s prípravou zmesi. Zmiešame všetky uvedené ingrediencie a poriadne ich miešame kým nevznikne tuhá hmota, ktorú následne vylejeme na plech. Pred vložením do rúry ešte vyhladíme tak, aby bola hrúbka v každom mieste rovnaká.
Pečieme zhruba 25 minút. Po vybratí necháme vychladnúť. Ak chcem mať brownies sladšie, prikryté brownies ponecháme v chlade do nasledujúceho dňa. Pred podávaním prekrojíme do požadovanej veľkosti.
Jogurtové brownies
Chutná variácia, ktorú budete určite jesť prvýkrát. Jogurtové brownies sú svieže a vhodné najmä do horúcich dní. Príprava je, ako vždy, jednoduchá a vystačíte si so surovinami, ktoré máte doma.
Ingrediencie:
- 2 odmerky čokoládového proteínu 100% Pure Whey
- ½ hrnčeka kakaového prášku
- 4 vaječné bielka
- 2 celé vajcia
- 1 jogurt podľa vlastného výberu (neochutený)
- 1 prášok na pečenie
- štipka soli
- ⅓ hrnčeka sirupu (podľa vlastného výberu)
Jogurtový toping: 1 biely jogurt, 1 lyžica arašidového masla
Postupujeme zvyčajne – zmiešaním všetkých ingrediencií. Miešame naozaj poctivo a dôkladne. Pripravíme si plech, v ktorom sa už nachádza papier na pečenie. Vložíme tekutú masu do plechu a pečieme v rúre na 180 ℃ zhruba 25 minút. Po vybratí necháme vychladnúť, pokojne aj celú noc. Medzitým zmiešame biely jogurt s arašidovým maslom. Takto pripravený toping nanesieme na vychladnutý korpus a spolu necháme opäť zachladiť v chladničke.
Proteínové brownies
Konečne prichádza na rad bielkovinová bomba – proteínové brownies. Príjemným bonusom je, že budete potrebovať iba 4 ingrediencie.
Ingrediencie:
- 5 banánov
- 1 hrnček arašidového masla/ mandľového masla/ Protein Cream
- 2 – 3 odmerky čokoládového proteínu Iso Whey Zero Black
- ¼ polievkovej lyžice kakaového prášku
Banány a maslo zmiešame dohromady ako prvé. Pridáme zvyšné ingrediencie a miešame dôkladne až kým sa všetko nespojí. Následne vylejeme masu na plech, kde sme si vopred pripravili papier na pečenie. Vložíme do rúry, ktorú zapneme na 180 ℃ a pečieme 20 minút. Môžeme podávať teplé aj vychladené. Ak by sa koláč zdal málo sladký, zalejte si ho javorovým sirupom.
Nepečené brownies
Výhodou tejto receptúry je, že nič nevkladáte do rúry, a preto si ingrediencie zachovajú svoje pôvodné výživové hodnoty. Túto rýchlu a zdravú maškrtu ale musíte pred konzumáciou nechať zachladiť, ideálne na celú noc.
Ingrediencie:
- 2 odmerky čokoládového proteínu Vegan Protein
- 30 g horkej čokolády min. 70% obsah kakaa
- 2 lyžice ľanových semienok
- 1 čajovú lyžičku kokosového cukru
- 1 lyžicu mlieka
Zmiešame všetky ingrediencie tak, aby vznikla hustejšia pasta. Ak je hmota príliš riedka, musíme ju zahustiť proteínom alebo dodatočnými ľanovými semienkami. Hmotu potom prenesieme na papier na pečenie, pekne zarovnáme a necháme oddychovať niekoľko hodín v chladničke. Po vybratí môžeme ozdobiť alebo ihneď servírovať.